Втора вълна от заразени очаква Китай, повечето хора нямат имунитет

За това предупреди главният медицински експерт в страната

21.05.2020 | 11:28 Редактор: Искра Ангелова
Втора вълна от заразени очаква Китай, повечето хора нямат имунитет

Китай е изправен пред "голямо предизвикателство" под формата на втора вълна от заразени с Ковид-19, заяви главният медицински експерт на Китай д-р Джонг Наншан, тъй като по-голямата част от населението няма имунитет за болестта, предава CNN.

Д-р Джонг Наншан потвърди, че местните власти в Ухан, мястото, където вирусът първо беше регистриран, са скрили някои ключови детайли за мащаба на първата епидемия.

До месец март Китай овладя епидемията и броят на новите случаи спадна до двуцифрено число. В момента властите смекчават мерките и страната бавно се завръща към нормалното, като училищата и фабриките постепенно отварят врати след карантината, информира "Фокус".

Наншан заяви обаче, че Китайските власти остават нащрек с опасността от втора вълна от вируса на хоризонта. В страната бяха регистрирани някои нови малки огнища на коронавируса в последните седмици в северните провинции Хъйлундзян и Джилин, но и в Ухан.

"Мнозинството от китайците в момента все още са уязвими на Ковид-19, защото нямат имунитет. Изправени сме пред голямо предизвикателство, не ни е по-лесно, отколкото на чуждите страни в момента", каза експертът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
След това и трета. Това е положението, стига вече паника. Сигнализирай за неуместен коментар