Термометри и врати без ключове вместо шведски маси и SPA в хотелите

Промените ще бръкнат дълбоко в джобовете на хотелиерите

10.05.2020 | 20:54 Редактор: Тодор Петров
Термометри и врати без ключове вместо шведски маси и SPA в хотелите

Шведските маси и румсървисът ще останат в миналото и ще бъдат заменени от редовно мерене на температурата и врати без ключове. Най-вероятно така ще изглеждат хотелите във времето на Ковид-19. 

Според Кристофър Андерсън, професор по бизнес в Университета Корнел в Ню Йорк, услугите в хотелите ще са много минимизирани.

"Няма да има шведски маси или минибарове. Много луксозни услуги като SPA процедури и румсървис, ще бъдат забранени", казва той. Проф. Андерсън предполага, че повечето гости ще искат да се настанят без да трябва да получават ключове или с минимален контакт с други служители, а това ще доведе до бум на използването на модерни технологии.

"Навярно туристите ще искат просто да влязат в хотела, да се качат на асансьора, без да се срещат с никого и без да пипат нищо, успокоени от факта, че площите са дезинфекцирани преди тяхното пристигане", казва професор Андерсън пред CNN, пише dnes.bg.

Някои вериги вече обявиха, че ще използват електростатични спрейове и ултравиолетова светлина, за да дезинфекцират помещенията в хотелите си. Те ще премахнат и повечето мебели в общите зали, за да може да се осигури максимална социална дистанция. Служителите на рецепцията ще са отделени от гостите чрез бариера от плексиглас.

Според някои експерти тези промени ще бръкнат дълбоко в джобовете на хотелиерите, но навярно те ще наложат такса "почистване", която да допълни туристическата такса, събирана от гостите на хотелите.

В някои американски хотели гостите ще се чекират чрез телефоните си, ще ги използват за ключ към стаите и ще могат да си поръчват румсервис, но без да има контакт между тях и служителите. Ще дойде и краят на претъпканите асансьори - вътре в тях няма да се позволява да се качват повече от 4 души, ако са големи и повече от двама, ако са по-малки.

На първа линия в борбата с Ковид-19 в хотелите ще бъде меренето на температура. В някои хотели ще бъдат поставени термокамери на входа, които ще мерят температурата при всяко влизане на гостите. В Сингапур вече има правила, които са разпространени до хотелиерите. Те ще могат да отворят бизнесите си, само ако той покрива всички препоръки от списъка.

За да не се получава струпване, експертите съветват хотелите да премахнат часовете за настаняване и напускане на стаите и вместо това, всеки да може да идва и да си отива, когато сам прецени. Масите в баровете, ресторантите и кафетата, ще са разредени за да може да има максимална дистанция между хората, а фитнесите и спа центровете ще са затворени или ще въведат техниката, която ще използва Тайланд  - индивидуални тренировки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Значи казвате, че спа хотелите ще изчезнат. Щом няма да има вече спа процедури. за какво да ходи човек на спа хотел? Сигнализирай за неуместен коментар