На плаж в Испания само с резервация чрез мобилно приложение

Въвеждат задължителните изисквания за разстояние между шезлонгите

09.05.2020 | 22:10 Редактор: Тодор Петров
На плаж в Испания само с резервация чрез мобилно приложение

Плажовете в Испания ще работят само с предварителна резервация от туристите, като всеки, който иска да ходи на плаж, ще трябва да резервира конкретно място чрез специално мобилно приложение.

Това се налага заради задължителните изисквания за разстояние между шезлонгите на плажа заради неразпространението на коронавирусната инфекция.

Властите в град Канет-де-Мар на брега на Средиземно море, северно от Валенсия, решиха на местния плаж всеки ден да се поставят само 5000 шезлонга, което е половината от обичайния брой места за шезлонги на плажа, предава МИА, цитирана от БГНЕС.

Чрез специалното мобилно приложение посетителите ще могат предварително да резервират плажно пространство, като то ще може да се запази рано сутрин или следобед, но не и за целия ден. Плажът ще бъде разделен от големи квадратни мрежи, чрез които да се спазва разстоянието от два метра.

Според кмета на града туристите ще могат да резервират всяка част от плажа и ще има определено време на пристигане и заминаване, за да се избегнат тълпи.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК