Водещият епидемиолог на САЩ се самоизолира заради случай на Ковид-19 в Белия дом 

В САЩ са регистрирани повече от 1,3 милиона случая на зараза с коронавирус

10.05.2020 | 11:37 Редактор: Александра Иванова
Водещият епидемиолог на САЩ се самоизолира заради случай на Ковид-19 в Белия дом 

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, ще работи в режим на самоизолация две седмици, след като служител на Белия дом се зарази от новия коронавирус.

Според телевизионната компания основният американски специалист по инфекциозни заболявания e решил да спазва 14-дневната карантина, след като в петък се оказа, че говорителят на вицепрезидента Майк Пенс се е заразил с новия коронавирус. Фаучи отбеляза, че ще продължи да работи дистанционно в рамките на Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом, съобщава "Си Ен Ен", цитиран от dnes.bg.

Освен това, както посочва CNN, той ще може да продължи да посещава оглавявания от него изследователски център, където също ще бъде в изолация. Той непрекъснато ще носи защитна маска на лицето си. Самият Фаучи смята, че рискът от инфекция в неговия случай е нисък. Скринингът за коронавирус на Фаучи ще се провежда всеки ден.

Според университета "Джон Хопкинс", който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1,3 милиона случая на зараза с новия коронавирус и са починали 78 794 души.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
585 54
преди 3 години
Ето го един от архитектите или по-скоро едно от лицата на фалшивата пандемия. Добре го запомнете тоя. Преди 2-3 години в едно негово изказване говори за "изненадващо" избухване на епидемия по време на мандата на Тръмп. Този и Бил Гейтс са главните "герои" на филма корона вирус. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тея политици и те всички ще го изкарат. Ходят напред-назад, срещат се с хора. Сигнализирай за неуместен коментар