Тръмп: Мерките да се премахнат, влошиха проблема с наркоманите в САЩ

Хората губят работата си, трябва да им я върнем, призова американският президент

07.05.2020 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп: Мерките да се премахнат, влошиха проблема с наркоманите в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че мерките трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро, предаде ТАСС.

Въвеждането на строги санитарни ограничения в САЩ поради разпространението на новия коронавирус влоши проблема с наркоманиите в страната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю с репортери от американския телевизионен канал ABC.

Американският лидер беше попитан дали има вероятност след премахването на тези ограничения в САЩ да се увеличи смъртността поради зараза с вируса, което би могло да бъде избегнато,пише БГНЕС.

"Възможно е някои да го направят, тъй като хората няма да бъдат затворени в апартаменти или къщи", отговори Тръмп. "Но ние ще продължим да спазваме правилата за социална дистанция", посочи президентът на САЩ.

Той подчерта, че ограниченията трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро. "Хората вече умират", каза Тръмп. 

"Какво се случи с наркоманията? Нараства. Ако обърнете внимание на самоубийствата. Вижте какво става. Хората губят работата си. Трябва да им я върнем. Това правим", добави американският президент.

Според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в Съединените щати са регистрирани над 1,2 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са над 70 600 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво бре...а може и да се оправят...като няма да могат да се снабдят с белото...ще си преминат кризата у дома безплатно и могат и да се очовечат...Кви са тия мрачни прогнози за всичко. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Депресират се и стават наркомани ...значи и алкохолиците трябва да са скочили Сигнализирай за неуместен коментар