В САЩ прогнозират около 3000 смъртни случая от Ковид-19 на ден

Правителствените прогнози изчисляват около 200 000 нови случая дневно

05.05.2020 | 10:31 Редактор: Юлия Христова
В САЩ прогнозират около 3000 смъртни случая от Ковид-19 на ден

Администрацията на Доналд Тръмп прогнозира рязко нарастващ брой на смъртните случаи от коронавирус. Докато президентът на САЩ призовава държавите да отворят отново своите икономики, администрацията му прогнозира постоянно увеличаване на броя на смъртните случаи през следващите няколко седмици. Ежедневният брой на смъртните случаи щял да достигне около 3000 към 1 юни - 70% повече от сегашния брой от около 1750.

Правителствените прогнози, събрани от Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, изчисляват около 200 000 нови случая всеки ден до края на месеца, пише NYTimes. 

"Може да изгубим някъде от порядъка на 75, 80, 100 хиляди души, ужасна работа", посочи Тръмп преди дни. Президентът не спомена за какъв срок.

Тъй като администрацията прогнозира рязко увеличение на смъртните случаи, публичният модел, който често е цитиран от Белия дом, преразгледа собствените си оценки, като удвои прогнозирания брой на смъртните случаи.

Прогнозата на Института за здравна статистика и оценка (IHME) има различни сценарии, според които жертвите в началото на август ще са между 95 и 243 хил., като над 134 хил. е средният показател за най-вероятния модел.

Тя се възприема като потвърждение за предупрежденията на епидемиолози, че пандемията ще продължи да бушува през лятото и че ще има ново рязко увеличение на починалите в райони на страната, където в средата на март хора умираха в коридорите на болниците на носилките.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Там положението тепърва ще става страшно Сигнализирай за неуместен коментар