Над 1 милион души са оздравели от коронавируса

Той има по-висока смъртност от грипа (0,1%) и по-ниска от SARS (9,5%)

01.05.2020 | 15:10 Редактор: Наталия Тотева
Над 1 милион души са оздравели от коронавируса

Над 1 милион души от над 3 млн. заразени са се възстановили от коронавируса според данни на университета "Джон Хопкинс", пише Би Би Си.

Предполага се, че голяма част от тези 3 млн. заразени ще се възстановят, въпреки че в някои случаи това може продължи по-дълго време. Какво обаче означава "голяма част"? Това зависи от смъртността на вируса – нещо, за което нямаме ясни и окончателни данни.

Според прогнози на медицинско списание "The Lancet" коронавирусът е с по-висока смъртност от грипа (0,1%) и с по-ниска от SARS (9,5%).

При случаите на круизните кораби, където няма "външни инфекции" или хора, които не са тествани, смъртността изглежда е около 1%, пише списанието, съобщава БГНЕС.

Но тъй като ситуацията с тестването е много различна в отделните страни (и никоя страна няма 100% тестване на населението като при пасажерите на круизните кораби), можем да видим само съотношението на смъртните случаи и потвърдените инфекции.

Снимка: Pexels.com

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
КРУИЗЕН КОРАБ 'DIAMOND PRINCESS' - Общо случаи 712, Общо излекувани 645, Общо починали 13, от 07.02. до 01.05. има още 54 ативни случаи, до тук смъртността е приблизително 2%. Сигнализирай за неуместен коментар