Рекордно по-чист въздух в цял свят от началото на изолацията

Очаква се само възобновяемите енергийни източници да отчетат ръст през годината

30.04.2020 | 20:13 Редактор: Искра Ангелова
Рекордно по-чист въздух в цял свят от началото на изолацията

Хората от цял свят дишат по-чист въздух от началото на изолацията По-чист въздух в цял свят след историческо понижаване на емисиите на въглероден диоксид заради ограниченията, свързани с Ковид-19. 

Международната агенция по енергетика прогнозира, че тази година те ще се понижат с 8%, което е с шест пъти повече от предишния рекорд, поставен по време на световната финансова криза. 

В доклад на агенцията се посочва, че липсата на търсене на изкопаеми горива ще доведе до намаляването на глобалното потребление на енергия с 6% през 2020 година. Това ще е най-големият спад от Втората световна война насам. 

Очаква се само възобновяемите енергийни източници да отчетат ръст през годината.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Може би трябва да се помисли за санитарно време презгодината за изчистване на въздуха...както преди в Италия през август месец спираха работата си големи заводи за месец , а сега в карантината това се случи почти в целия свят и се спря работата за повече от два месеца и веднага се видя ефекта от всичко това...започнаха да виждат Еверест от много заобикалящи го страни... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
В страни като Китай с огромно замърсяване сигурно доста се усеща. Сигнализирай за неуместен коментар