Над 56 500 американци са починали от Ковид-19

Една четвърт от смъртните случаи в света са именно в САЩ

29.04.2020 | 09:30 Редактор: Александра Иванова
Над 56 500 американци са починали от Ковид-19

Случаите на заразени с коронавирус в САЩ са се удвоили за 18 дни и вече са повече от 1 милион. Над 56 500 американци са починали от Ковид-19.

Съединените щати са убедително на първо място и по двата показателя в мрачната статистика. Около една трета от регистрираните случаи на заразяване с коронавируса в света са именно в САЩ, посочва агенция "Ройтерс".

На страната освен това се пада дял от около една четвърт от смъртните случаи. Най-тежка е ситуацията в Ню Йорк, където са регистрирани около 30% от заразените в САЩ.

Доналд Тръмп нареди на месопреработвателните предприятия да останат отворени, за да се предотврати криза в доставките на храна. Приблизително над 3 хиляди американски работници във фабрики за месо са диагностицирани с коронавирус, а 20 са починали. Епидемията в страната остави без работа 20 милиона души. За мнозина това означава и загуба на здравно осигуряване. Половината американци разчитат на здравно осигуряване, обвързано с работните си места.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК