Обучението в Румъния остава дистанционно до края на учебната година

Само последните класове ще се върнат в училище за 2 седмици от 2 юни

27.04.2020 | 21:32 Редактор: Наталия Тотева
Обучението в Румъния остава дистанционно до края на учебната година

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че училищата, университетите и детските градини в страната няма да отворят врати до края на учебната година, а успехът ще бъде оформен с получените до момента оценки, съобщи "Аджерпрес".

"Учениците, студентите няма да се върнат физически в часовете", заяви държавният глава, като уточни, че това се отнася и за детските градини.

Президентът съобщи, че учебната година ще завърши на 12 юни, а дистанционните форми на обучение ще продължат.

Само учениците от последните класове, които ще държат изпит през лятото, ще се върнат на училище за 2 седмици от 2 юни.

"Епидемията не е свършила. Чувам от много хора, че времето е хубаво, че можем да се отпуснем. Не е така. Имаме над 300 нови случая, не можем да говорим в никакъв случай за забавяне на тази епидемия", каза Йоханис.

Очаква се учебните заведения да отворят отново през септември. В Румъния през последното денонощие са регистрирани 303 нови случая на коронавирус, с което общият брой на заразените достигна 11 339 души, съобщи Групата за стратегическа комуникация, цитирана от "Аджерпрес".

От тях 3141 са обявени за оздравели и са изписани от болниците. В интензивни отделения в момента се лекуват 227 пациенти, предаде "Монитор". Починали са 631 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК