Мерките ще бъдат отменени, но много бизнеси ще останат затворени

Това е опасението на глобална група за въстановяване

27.04.2020 | 12:15 Редактор: Тодор Петров
Мерките ще бъдат отменени, но много бизнеси ще останат затворени

Когато икономиките започнат да възстановяват дейност отново след отмяната на мерките срещу коронавирусната пандемия, много бизнеси ще останат затворени, защото ще изпитват трудности да се приспособят към новата реалност.

Това е опасението на глобална група за въстановяване, която помага на бизнесите да се справят след подобни кризи като тази около коронавируса, пише BBC.

Собствениците на малки компании са по-уязвими и вероятно ще трябва отново да се превърнат в предприемачи, за да оцелеят.

"Рестартирането на компаниите е много по-трудно, отколкото затварянето им. Когато икономиката отвори отново, тя няма да се върне изведнъж към това, което някога е била”, заяви ръководителят на неправителствената организация. “Нашите навици вероятно ще се променят заедно с обема на портфейлите ни", твърди Международният институт за възстановяване при бедствия (DRI).

Големите компании имат стабилни планове за действие в извънредни ситуации и силни програми за управление на риска, но по-малките дружества обикновено не предприемат подобни мерки.

Четете повече по темата на Bloombergtv.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами естествено. Ти като си фалирал и си останал без пари, как се очаква да си отвориш бизнеса? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Катя
преди 3 години
Положението става все по-къдраво Сигнализирай за неуместен коментар