Ресторантьорите готови да отворят при спазване на всички правила

"Ние трябва да се самоконтролираме", заяви премиерът Борисов

25.04.2020 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова

Обмисля се извънредното положение да приключи преди обявената за това дата 13 май. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строежа на участък от магистрала "Хемус". 

На непрестанните въпроси за облекчаване на мерките и за връщане към нормалния ритъм на живот, премиерът обяви, че се обмисля сваляне на извънредното положение по-рано от 13 май. 

"Да остане само закон, който да позволява на здравния министър да задължава за маските, банките да продължат кредитите да не се изплащат. Но ние трябва да се самоконтролираме", заяви министър-председателят.

Именно за дисциплина заговориха и от бизнеса.

"Хубаво е, че се гледа за разхлабване, хубаво е да се види до колко това отхлабва няма после да се отрази на ситуацията и на нас като бранш", каза председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От своя страна ресторантите обмислят и варианти за отваряне при спазване на всички правила. 

"Трябва много да се внимава, да се отворят заведенията- да, да се отворят с рестрикции - да, но тези рестрикции да позволяват да съществуват", каза още той.

Светлина в тунела и за родните спортисти би било обявяването на край на извънредното положение. Ударът върху тялото е също толкова силен колкото и върху джоба, категорични са треньорите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Шведите вече го преболедуваха, а нашия прави геноцид срещу народа си! Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ще те "проконтролираме" на изборите! Никога повече герб!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Те ще отворят, но кой ще отиде на ресторант... в тази сфера си трябва основно преструктуриране. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Ек
преди 4 години
Най-накрая! Нека оставим естествения подбор да свърши мръсната работа! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 2
Клиент
преди 4 години
Разбирам ги, но лично аз ще се въздъжа засега от посещения в ресторанти, където при съмнителна хигиена, предполагаемо чисти лелки бъкат в удивително чисти съдове с принципно измити и дезинфекцирани ръце, дават плейтнати шедьоври на байчовци с несъмнено чисти ръце, които си топят пръстите в ястието, докато го сервират. Ами хайде благодаря. Досега рискувах единствено стомашния си комфорт, ама сега не искам да си рискувам живота Сигнализирай за неуместен коментар