България и Албания с най-добри показатели при смъртните случаи

Европа регистрира най-ниското увеличение на броя на пациентите

27.04.2020 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
България и Албания с най-добри показатели при смъртните случаи

Най-важните показатели за състоянието на пандемията, контрола и нейното управление в Албания, дадоха основание за оптимистични очаквания, съобщи Албанската телеграфна агенция. Бюлетин, публикуван от Академията на науките, показва как се е развила пандемията Ковид-19 в различни страни по света.

Европа регистрира най-ниското увеличение на броя на пациентите на ден до момента, както и на броя смъртни случаи за един ден - 380 души по-малко от предходния ден. Налице са контрастиращи данни между западно- и източноевропейските държави и страните от Балканския регион по показатели за смъртност. В западните страни показателите са няколко пъти по-високи.

Положително явление за Европа е продължаването на низходящата тенденция на броя на смъртните случаи. Вчера на Стария континент бяха регистрирани по-малко от 3000 летални изхода от заболяването, което е с около 380 по-малко от предходния ден. На практика беше регистрирано най-ниското ниво на смъртност до момента. Според учените това се дължи главно на спада на смъртните случаи в големи европейски страни като Италия, Испания и Франция, които преминаха пика на заболяването.

В Албания смъртността е спаднала до 3,8%. Тази цифра в много европейски страни варира от по-малко от 1% в Исландия до над 13% в Белгия, Италия и Франция. В региона на Балканите смъртността от пандемията от Ковид-19 варира от по-малко от 2% в Сърбия и Черна гора, до над 5% в Словения и Гърция, пише БГНЕС.

България и Албания имат най-добри показатели по отношение на смъртните случаи - съответно 8 и 9 на милион жители. На Балканите смъртността на 1 милион жители достига до 28. Във Франция, Испания и Италия това число варира от 350 до 430, докато в Германия и Австрия смъртните случаи са с нива, съответно 70 и 60 на 1 милион жители.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Цвети
преди 3 години
Ееее веднъж да сме на първо място Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Иииии!!! Ще се окаже, че дивите балканци сме най дисциплинирани :Д Браво на нас! Сигнализирай за неуместен коментар