Турция започна инициатива за сертифициране на курорти без Ковид-19

Страната се стремеше да достигне 60 млн. туристи преди кризата

23.04.2020 | 12:00 Редактор: Ралица Братанова
Турция започна инициатива за сертифициране на курорти без Ковид-19

Турското правителство започна инициатива за сертифициране на курорти, където няма случаи на коронавирус, съобщи министърът на културата и туризма в южната ни съседка Мехмет Нури Ерсой.

"Първо ще разработим международно приетата система за сертифициране", поясни той, като допълни, че в комисия, издаваща сертификатите, ще влизат служители от Министерствата на здравеопазването, транспорта и земеделието. Първото им заседание е проведено миналата седмица.

В комисията  също ще се включат и неправителствени организации. Очаква се системата за сертифициране да бъде завършена през първата седмица на месец май. До края му пък ще бъде организирано получаването на сертификати от туристическите комплекси.

Министърът на туризма също така изрази надеждите си вътрешният туристически трафик да бъде възобновен, след като в средата на май отпаднат мерките за овладяване на заразата, пише "Монитор".

В началото на годината, преди кризата с коронавируса, Турция се стремеше да достигне 60 млн. туристи. Според официални данни през 2019 г. те са наброявали 51,9 млн. души. Приходите от туризъм в страната достигат 34,5 млрд. долара през миналата година, което е  рекордно високо ниво, сочат статистическите данни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ддъд
преди 3 години
Те да си сертифицират, вече ако има ***, които да отидат е друг въпрос. Сигнализирай за неуместен коментар