Коронавирусът уби 120 000 души по света, заразените са 2 млн.

1500 жертви на Ковид-19 за 24 часа в САЩ, Тръмп се скара с репортери

14.04.2020 | 13:10 Редактор: Ивет Арабова

Близо 2 милиона станаха заразените с коронавирус в света. Починалите са около 120 000. В САЩ засегнати са 600 000 души, а за последното денонощие там жертвите са 1 500.

Десет щата планират да отменят строгите си мерки за изолация у дома. Администрацията на Тръмп посочи 1 май като възможна дата за облекчаване на ограниченията. По конституция Белият дом няма право да отменя или налага ограничения на местно ниво. Тръмп обаче даде да се разбере, че иска решението да е негово.  "Когато някой е президент на Съединените щати, властта е пълна. Това е положението", каза американският президент.

На редовната си пресконференция държавният глава се скара с репортерите. Той прекъсна въпрос с думите "Достатъчно". А в резултат някои медии прекъснаха брифинга. Малко по-късно Тръмп пусна в Twitter репортажи от предпочитани медии как е спасил Щатите от по-тежка епидемия. 

Ситуацията с Ковид-19 породи и пореден скандал в Белия дом. Вашингтон увери, че Доналд Тръмп няма намерение да уволнява главния експерт на администацията за борбата с новия коронавирус Антъни Фаучи. "Фалшива новина! Фаучи каза преди това, че коронавирусът не е заплаха!", написа Тръмп в профила си в Twitter.

Фаучи го критикува за късното въвеждане на мерките, които сега са в сила до 30 април.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ей с голямо его е този Тръмп и никога не греши...и "когато някой е президент на Съединените щати властта е пълна"... Сигнализирай за неуместен коментар