2108 жертви на Ковид-19 в САЩ за ден, ще има масово гробище в Ню Йорк

Съединените щати са първи по брой заразени

11.04.2020 | 12:40 Редактор: Наталия Тотева

Над 1,5 млн. са заразените с коронавирус в световен мащаб, а жертвите - близо 100 000. Съединените щати станаха първата страна в света с регистрирани 2108 смъртни случая от Ковид-19 само за ден. Близо половината жертви са в щата Ню Йорк.

На кадри от въздуха се вижда как на остров край град Ню Йорк започва изграждането масово гробище.

Жителите на мегаполиса са шокирани от мрачните сцени, на които стават свидетели всеки ден – линейки непрекъснато препускат по улиците, а торби с трупове се качват в хладилни камиони извън болниците.

"Чувството е много странно. Болниците са препълнени с болни в критично състояние. Вървиш по коридорите на болницата и се усеща страх, че всеки момент някой пациент ще почине", коментира д-р Евелина Гейвър. 

Учени прогнозират, че смъртните случаи в САЩ ще достигнат своя връх в петък, а след това постепенно ще започнат да намаляват, падайки до около 970 души на ден до 1 май. Това е денят, в който според властите икономиката на страната ще започна бавно да се възстановява.

Усложнена е и обстановката в Европа. Във Великобритания само за ден жертвите от коронавирус са близо 1000. Властите призовават всички жителите на острова да спазват карантината и да си стоят у дома въпреки хубавото време.

Премиерът Борис Джонсън, който се възстановява от Ковид-19, вече прави малки разходки след като беше преместен от интензивното отделение.

В Италия извънредното положение се удължава до 3 май. САЩ ще помогнат на страната в битката със заразата с доставка на медицинско оборудване и хуманитарна помощ.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 1
Коравия
преди 4 години
Странно, е че всички държави допуснаха една и съща грешка.впускат се в неглижиране, а след това изпадат в паника. Сигнализирай за неуместен коментар