Историческо извънредно положение във всички щати на Америка

Доналд Тръмп одобри тази мярка в събота

13.04.2020 | 17:07 Редактор: Искра Ангелова
Историческо извънредно положение във всички щати на Америка

В светлината на разпространението на новия коронавирус, федералните власти на САЩ за първи път в историята на страната са взели решение да одобрят обявяване на извънредна ситуация едновременно във всички американски щати и столичния окръг Колумбия, съобщава CNN. 

Както се отбелязва, последният щат, в който е въведен този режим, е Уайоминг. Президентът на САЩ одобри тази мярка в събота. Обявяването на извънредна ситуацията позволява на щатските власти да получат средства от федералното правителство за борба с разпространението на инфекцията. 

В публикацията се отбелязва, че посоченият режим действа и сега в редица задморски територии на САЩ. Те включват Американските Вирджински острови, Северните Мариански острови, Гуам и Пуерто Рико, съобщава "Фокус".

Според последните данни на Worldometer в САЩ са регистрирани 560 433 случая на заразяване с Ковид-19, а смъртните случаи са 22 115, като и по двата показателя страната е на първо място в света.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Гледайте значи, всички управници реагираха с насмешка отначало и малко по малко егати мерките се звемат, като изтърват положението. Сигнализирай за неуместен коментар