Известен философ: Пандемията беше предизвестена, имаше симулация в САЩ

Можеше да бъде предотвратена, информацията беше налична, твърди Ноам Чомски

06.04.2020 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена, а след нейното приключване светът ще се сблъска отново със забравени проблеми като заплахата от ядрена война и глобалното затопляне. Това мнение изказа 91-годишният американски философ и визионер Ноам Чомски.

Според интелектуалеца кризата с коронавируса е била предизвестена. В интервю за хърватския философ Сречко Хорват, един от най-известните критици на САЩ и капитализма говори от офиса си, където се е изолирал доброволно. 

"Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена, информацията за това беше налична. През октомври 2019 година, точно преди да избухне епидемията, имаше симулация на пандемия от този вид в САЩ", обяснява той.

Чомски има предвид "Събитие 201", което беше организирано от университета "Джон Хопкинс", фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и Световния икономически форум. По ирония на съдбата в Ню Йорк беше показана симулация на нов вирус, който убива 65 милиона души. 

"Нищо не беше направено. Кризата се задълбочи от предателството на политическите системи, които не обърнаха внимание на информацията, която им беше известна", категоричен е Чомски.

Според него всичко това се дължи на едно нещо - няма печалба от предотвратяването на бъдеща катастрофа. Философът обръща внимание и на подхода на западния свят - най-вече на Съединените щати.

"Един ден президентът Тръмп казва: Няма криза, това е като грип. На следващия ден казва: Това е ужасна криза и го знаех. И после казва: Трябва да се обърнем към бизнеса, защото трябва да спечеля изборите", коментира философът.

Чомски обаче предвижда още по-голям ужас. По думите му се надбягваме по ръба на бедствието, далеч по-лошо от всичко, което се е случило в човешката история. Интелектуалецът с еврейски корени е категоричен, че създаденият икономически ред за преследване на свръхпечалби води до трагични резултати.

Вижте повече във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Димитрова
преди 3 години
За новото преразпределение на света беше нужна криза и тя дойде - предизвикана или природна без значение е! 500:108=50:108= Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
През последните дни изчетох МНОГО подобни изказвания , и то от отговорни учени...Антидот има- достъпен за малцина.Новият световен ред- това е крайната цел на баснословно богати политици.Само че и Ванга казва: това нашествие на вируса предшества Трета световна война...Да се спасява кой, както може... Сигнализирай за неуместен коментар