Българка в огнището на заразата: В Ню Йорк живеехме с фалшива представа за сигурност

Над 20 000 жертви на Ковид-19 в САЩ, неизбежна ли е била епидемията?

12.04.2020 | 13:10 Редактор: Наталия Тотева

САЩ е страната с най-много смъртни случаи в света от Ковид-19. Броят на починалите надмина 20 000. Медици споделят, че всеки ден се сблъскват с ужаса, който са изживели при атентатите на 11.09.

Щатът Ню Йорк се превърна в епицентър на епидемията в страната. Там са регистрирани над 180 000 от близо 530 000 случая на страната. 

В огнището на заразата живее и Люба Дочева. Тя е юрист и работи за една от най-големите правни кантори в Щатите. Разказва, че за 9 години, през които живее Ню Йорк, за първи път вижда кипящия от живот мегаполис толкова пуст. Тя не се страхува, но е взела необходимите мерки и призовава за отговорно поведение. 

"Всеки ден си меря температурата, за да съм сигурна, че няма повод за притеснение. Моя близка приятелка загуби дядо си. От момента, в който го приеха в болница, което беше миналата събота вечер, докато почина минаха 12 часа", коментира Люба за Bulgaria ON AIR.

Ню Йорк предприема мерки поетапно, но според сънародничката ни пандемията е била неизбежна.

"Живеехме малко с фалшива представа за сигурност. Говоря си с приятели по различни приложения приложения, със семейството ми, с приятели от България всяка събота вечер се събираме на парти", добави още сънародничката ни.

Люба е сигурна, че Ню Йорк ще се справи и с това голямо изпитание благодарение на сплотеността на хората. 

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
е Америка ако не се справи Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Проблемът не е, че е пусто, а че умират хора. Така като почнат - колко било тъжно, щото било празно. Сигнализирай за неуместен коментар