Файтонджии разнасят храна на нуждаещите се възрастни във Виена

Положението е било идентично по време на чумата

10.04.2020 | 17:35 Редактор: Ивет Арабова
Файтонджии разнасят храна на нуждаещите се възрастни във Виена

Ситуацията по време на пандемията, която обхвана почти целия свят, е идентична. Във Виена положението е сходно с времето, когато хиляди хора са станали жертва на чумата - файтони разнасят храна на нуждаещите се. 

Файтоните, теглени от коне, са характерни за живота във Виена още от времето, когато градът е бил столица на голяма империя. Сега те са по-скоро туристическа атракция, която предлага разходка с файтон до забележителности в града, предава Dnes.bg.

 

Австрия, като много други европейски държави, е въвела правила за социална изолация и карантина. Извънредното положение и липсата на туристи подтикнаха файтонджии да започнат да разнасят безплатна храна на възрастни хора, които са сред най-застрашените от заразяване с Ковид-19. 
 
"Няма туристи, нито какъвто и да било бизнес. Възрастните хора са по домовете си, а конете се нуждаят от някоя и друга обиколка. Реших да комбинирам практичното с нещо хубаво за нуждаещите се. Това донякъде е също сигнал, че сме тук заради хората и че се радваме да постигнем целта си", разказа Кристиан Герзабек, който работи почасово като файтонджия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК