Нов ръст на жертвите в Италия, 636 са те за денонощие

Дания планира да облекчи някои от мерките

07.04.2020 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
Нов ръст на жертвите в Италия, 636 са те за денонощие

Нови 636 смъртни случая от коронавируса за денонощие в Италия. Това е ново повишение след предишните два дни на спад, съобщиха световните агенции. 

Междувременно Дания, която беше една от първите страни в Европа, въвели карантина, планира да облекчи някои от мерките. От 15 април в Дания ще заработят отново яслите и детските градини. Това е първа плаха стъпка за връщането на страната към нормално функциониране, отбелязват от датското правителство.

Световната здравна организация обаче предупреди, че карантината е доказала своята ефективност и държавите, които искат да отменят мерките, не трябва да бързат, а да го правят постепенно.

Според генералния ѝ директор Тедрос Гебрейсус, за да бъде овладяна пандемията от Ковид-19 не е достатъчно само носенето на маски. Той подчерта, че ако хората се задължат да ползват защитни маски, това може да доведе до по-голям недостиг на предпазна екипировка за здравните работници, които са на първа линия, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК