Най-много заразени с Ковид-19 има в САЩ - над 82 000

Папа Франциск дарява 30 респиратора за обдишване

27.03.2020 | 13:23 Редактор: Ивет Арабова

Случаите на заразени с коронавирус в световен мащаб вече надхвърлиха половин милион души, жертвите са над 24 хиляди. 

А в Съединените щати вече има най-много регистрирани с Ковид-19. Броят на заразените там надхвърли 82 000 души. Данните идват на фона на желанието на президента Тръмп американците да се върнат на работа възможно най-бързо, след като през последните дни беше съобщено за 3 300 000 безработни. 

Световната здравна организация предупреди във вторник, че САЩ и тяхното 330-милионно население може да надминат Европа и да станат епицентър на пандемията. Улиците в центъра на Хюстън, Тексас, са празни на втория ден от препоръките към хората да си останат у дома в опит да ограничат разпространението на коронавируса.

Северна Италия – най-засегнатата част на Ботуша, бележи спад на броя на починалите през последните дни. Увеличение обаче се наблюдава в Южна Италия и нарастват опасенията за избухване на ново огнище. 

В битката с Ковид-19 папа Франциск дарява 30 апарата за обдишване на болници в райони, които са най-тежко засегнати. В Испания Министерството на здравеопазването достави първата партида тестове от Китай на Мадрид. Той включва повече от 8000 бързи диагностични теста. Идеята е да се направи карта на здравните работници в провинцията и по този начин да се намали процентът на заразяване.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Марци
преди 3 години
Нещо не схващам.От къде папата има такова медицинско оборудване? Сигнализирай за неуместен коментар