Ковид-19: $100 млн. от Facebook за малкия бизнес в 30 държави

Ще бъдат отпуснати парични субсидии и рекламни кредити на 30 000 предприятия и предприемачи

18.03.2020 | 20:50 Редактор: Искра Ангелова
Ковид-19: $100 млн. от Facebook за малкия бизнес в 30 държави

Американската технологична компания Facebook обяви, че планира да отпусне 100 млн. долара безвъзмездна помощ или рекламни кредити на до 30 хил. малки компании в над 30 държави, за да адресира икономическото влияние от коронавируса, предава Ройтерс.

По-голямата част от средствата ще бъдат под формата на парични грантове, а скоро Facebook ще разкрие повече подробности за това как компаниите ще могат да кандидатстват за помощ.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг посочи в публикация, че икономическите проблеми в момента представляват огромен риск за малкия бизнес.

"Изслушахме малки фирми, за да разберем как е най-добре да им помогнем. Чухме силно и ясно, че финансовата подкрепа може да им позволи да продължат да работят и да плащат на хората, които не могат да отидат на работа", посочва Сандбърг, допълвайки, че Facebook ще улесни малките бизнеси да получават обучения и подкрепа от нейните екипи, цитиран от Investor.bg.

По думите на социалната мрежа подкрепените фирми ще могат да ползват парите за плащане на наеми, за покриване на оперативни разходи и за реклами във Facebook.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК