Противовъзпалителни лекарства може да влошат състоянието при коронавирус

Заразата покосява все повече хора по целия свят

15.03.2020 | 13:15 Редактор: Ралица Братанова

Противовъзпалителните лекарства могат да влошат здравословното състояние в случай на Ковид-19. За това алармираха от френското здравно министерство. 

Обстановката във Франция и Испания се влошава. 191 са вече жертвите на коронавируса в Испания. Така страната се превръща във втората най-засегната от заразата в Европа след Италия. 

Безпрецедентните мерки във Франция вече са факт. Кафенета, ресторанти, кина и много магазини са затворени, а от утре спират работа и училищата, детските градини и университетите. 

На фона на строгите мерки днес в страната се провеждат местни избори. А Здравното министерство отправи призив – употребата на противовъзпалителни лекарства може да влоши здравето. 

С постановление на правителството в Испания гражданите могат да излизат навън само за работа или за да отидат до аптека, или магазин за хранителни стоки. Съпругата на испанския премиер Бегоня Гомес е заразена с Ковид-19. Състоянието и на двамата е добро и в момента се намират в резиденцията. 

Излязоха и резултатите от теста на американския президент Доналд Тръмп – те са отрицателни. А на американските летища цари хаос. Ядосаните пътници споделят снимки и видеоклипове на препълнени с хора терминали. Причината - тези, които се връщат от Европа, се редят на опашка за медицински преглед. 

Властите наложиха забрана за пътуванията от 26 европейски държави до тяхна територия. Забраната ще бъде удължена и ще включва и Великобритания и Ирландия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК