Коронавирусът блокира една след друга европейските държави

И Франция затваря всички училища, детски градини и университети

13.03.2020 | 07:21 Редактор: Искра Ангелова

Сериозните ограничения, въведени заради разпространението на Ковид-19, са начин да бъде победен вируса. Това заяви италианският външен министър Луиджи ди Майо. 

Според него мерките, наложени в първата зона на огнището - Северна Италия, са се оказали ефективни. Сега Цяла Италия е под карантина. Всичко е затворено. Работят само аптеките и магазините за хранителни стоки. 

Повече от 1000 смъртни случая на фона на общо над 15 000 инфекции. В Испания - 4 града около Барселона са под карантина. 

От полунощ Белгия въведе строги мерки срещу коронавируса. Училища, кафенета, ресторанти и някои магазини ще бъдат затворени заради заразата. Белгия последва примера на много други европейски държави. Засилен контрол на границата на Германия с Франция. 

В региона на Алзас граничари проверяват влизащите от Франция за температура. Франция затваря всички училища, детски градини и университети в опит да овладее разпространяването на коронавируса. Мярка влиза в сила от понеделник. 

Властите призовават хората на възраст над 70 години да си останат вкъщи. Според президента Еманюел Макрон това е най-тежката санитарна криза, която Франция преживява от век насам.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК