Тръмп очаквано победи на първичните избори в пет щата

В развоя на събитията на първичните избори на републиканците нямаше нищо изненадващо

11.03.2020 | 20:33 Редактор: Юлия Христова
Тръмп очаквано победи на първичните избори в пет щата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаквано победи на първичните избори на Републиканската партия в пет щата - Айдахо, Вашингтон, Мисисипи, Мисури и Мичиган, съобщи телевизия Ей Би Си.

В развоя на събитията на първичните избори на републиканците нямаше нищо изненадващо, тъй като Тръмп на практика няма конкуренция във вътрешнопартийната надпревара, отбелязват световните медии. В шести щат - Хавай - беше решено да не се гласува, пише Монитор.

За издигането на кандидатура на републиканците на партийния конгрес, който ще се проведе от 24 до 27 август в Шарлът, Северна Каролина, са необходими гласовете на 1276 от 2441 делегати. След сегашната победа Тръмп вече разполага с над 1000.

Първичните избори на демократите в САЩ и двубоят между претендентите Джо Байдън и Бърни Сандърс са обект на анализ в електронните издания на американски и британски вестници.

Вестник "Ню Йорк таймс" обявява, че спечелвайки щата Мичиган, Байдън поема лидерство в надпреварата. Мичиган е най-голямата награда за Байдън, пише изданието, а загубата е особено зашеметяваща за Бърни Сандърс. Вестникът прогнозира, че Байдън е готов да поднесе най-голямата изненада на изборите през 2020 г.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че според предварителните резултати, Байдън остава начело и увеличава преднината си пред Сандърс.

Победите в Мисисипи, Мисури и Мичиган предполагат, че Байдън вече е на финалната права за получаване на номинацията на Демократическата партия.
Гласувалите за Байдън афроамериканци, жени и бели гласоподаватели със средно образование правят Байдън практически неудържим, коментират изданията. Така и не се видя вълната от млади гласоподаватели, която Сандърс говореше, че ще привлече към Демократическата партия.

"Гардиън" отбелязва, че сцената се подготвя за двубой Байдън-Тръмп, докато демократите се опитват да върнат ерата на Обама.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК