Пласидо Доминго е обвинен в злоупотреба с власт

Разследването е поръчано от Американската гилдия на музикалните артисти

26.02.2020 | 15:20 Редактор: Кристина Крумова
Пласидо Доминго е обвинен в злоупотреба с власт

Обвиниха Пласидо Доминго за злоупотреба с власт. След като жени свидетелстваха, че е упражнявал сексуален тормоз над тях, от Съюза на оперните артисти в САЩ са провели собствено разследване, което доказва, че певецът се е възползвал от ръководните си постове, които е заемал във Вашингтон и Лос Анджелис.

Разследването е поръчано от Американската гилдия на музикалните артисти, като за целта адвокати са разпитали общо 55 артисти. От тях 27 са посочили в показанията си, че са станали свидетели на необичайното поведение на тенора или са били насилени сексуално.

По повод обвиненията, Пласидо Доминго излезе с официално изявление, цитирано от Асошиейтед прес:

"През последните няколко месеца обмислям обвиненията от различни колеги срещу мен. Уважавам факта, че тези жени най-сетне са се почувствали достатъчно добре, за да говорят публично и искам да знаят, че наистина съжалявам за това, че съм ги наранил. Поемам пълна отговорност за действията си и си вземам поука".

79-годишният оперен певец се извини на жените, обвинили го в сексуално посегателство. "Сега разбирам, че някои дами може да са се страхували да изразят честно мнението си заради опасения, че кариерите им ще бъдат засегнати, ако го сторят. Никога не съм имал такива намерения и никой не бива да бъде каран да се чувства по такъв начин", посочва още той.

От общо 27 жени, две са споделили с адвокатите, че са правили секс с Доминго, но уточнили, че това било по принуда, за да не навреди на кариерата им, пише tialoto.bg.

Изпълнителният директор на съюза на оперните изпълнители Ленард Егърт също коментира разследването:

"Съюзът поздравява смелите хора в нашата индустрия и ги насърчава да продължават да говорят открито срещу нарушенията. Призоваваме ръководителите – и се ангажираме да работим съвместно с тях, да установят причините, позволили появата и съществуването на такъв тип поведение в операта, танцовото и хоровото изкуство".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК