Испанският тенор Пласидо Доминго изправи на крака залата в Залцбург

Това е първият му концерт след обвиненията в сексуален тормоз

26.08.2019 | 22:56 Редактор: Василена Василева

Испанският тенор Пласидо Доминго изправи на крака залата в Залцбург. Концертът му в австрийската провинция беше първата му сценична изява, след като беше обвинен в сексуален тормоз от няколко жени.

С 10-минутни аплодисменти. Така публиката в Залцбург отдаде своето уважение към испанския тенор Пласидо Доминго. 78-годишният певец вдигна на крака залата с участието си в операта "Луиза Милер" на Верди. 

Триуфът на Доминго идва на фона на грандиозния скнадал, в който беше замесено името му. 9 жени твърядт, че ги е принуждавал да имат сексуални отношения. 

По думите им той е упражнявал натиск върху тях чрез позициите си в обществото. Част от потърпевшите твърдят, че отхвърлянето на предложенията на Доминго имало неблагоприятен ефект върху кариерите им. 

78-годишният изпълнител отрича обвиненята. Заради сканадал обаче бяха анулирани спектакли с негово участие в Сан Франциско и Филаделфия. 

А операта в Лос Анджелис, чийто директор е самият Доминго, съобщи, че ще проведе разследване с помощта на външен експерт. 

Оперите в Европа обаче не последваха примера на Съединените щати. Предвижда се испанският тенор да пее в Унгария в сряда и отново в Залцбург на 31 август.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК