"Ел Периодико" с нови разкрития за разследването срещу Борисов. Той: Омаскариха ме

Проверява се имуществото на манекенката Борислава Йовчева

23.02.2020 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова

Нови разкрития на испанския вестник, който съобщи за разследване за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов. 

Според изданието манекенката Борислава Йовчева, която шофира луксозен автомобил, го е придобила чрез една от двете фирми, които се разследват за пране на пари. 

Малко по-късно днес премиерът Борисов отрече твърденията и подчерта, че се ядосва, когато за него се пишат неверни неща.

Традиционно в неделя премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция с автомобила си, този път за да се убеди лично до къде е стигнал строежът на АМ "Европа". Излъчи проверката си във Facebook. 

Между чакъла и асфалта обаче място намери и политиката, а Борисов коментира и атаките на испанската преса. 

"И като кажат къщата на Борисов в Барселона, бе аз къща нямам. То вече както и да кажеш, те викат на Борисов къщата – край. Омаскариха си ме и това е", категоричен е премиерът.

Междувременно в испанските медии се появиха и нови разкрития за разследването за пране на пари. Отново вниманието е насочено към манекенката Борислава Йовчева.

Снимките и наблюдението на полицията над къщата по време на разследването показват, че жената поддържа магазин за дрехи на Пасео Де Грасия. Показват също как тя шофира едно порше за 70 000 евро. Колата се води собственост на една от двете фирми, които фигурират като замесени в пране на пари. 

Испанските медии твърдят още, че зад дружеството стоят офшорни сметки, собственост на българския премиер. Той за пореден път отрече. 

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК