Тръмп забранява на служителите си да слушат разговорите му?

Телефонните му разговори са подложени на мониторинг от страна на съветниците по националната сигурност в Белия дом

15.02.2020 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп забранява на служителите си да слушат разговорите му?

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да забрани на служители на администрацията си да слушат телефонните му разговори с чуждестранни лидери.

"Мога изцяло да прекратя практиката", сподели Тръмп по време на интервю радио iHeart.

"Това е продължавало с години. Когато се обаждаш на лидерите на други страни, хората слушат", заяви Тръмп.

Телефонните разговори на Тръмп са подложени на мониторинг от страна на съветниците по националната сигурност в Белия дом, както и от високопоставени сътрудници на Държавния департамент и разузнавателните служби, информира "Монитор".

По думите на американския държавен глава разговорите му се слушат от до 25 души, пише Bloomberg. Според агенцията всичко това се прави, за да могат чиновниците да са в час с темите, които обсъжда президента и особено ако другите държави изкривяват информацията, която обнародват след разговорите. 

Тръмп обаче е недоволен от факта, че подробности от разговорите стигат до медиите (така например стана с една от причините за опита за импийчмънт, който мина в Камарата на представителите и бе спрян от републиканското мнозинство в Сената, след като станаха ясни темите, които Тръмп бе обсъждал в разговор с украйнския си колега Володимир Зеленски).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК