Петима британци се заразиха с коронавирус във Франция, сред тях и дете

Круизната компания "Роял Карибеан" забрани всички пътници с китайски, хонконгски или на Макао паспорти

09.02.2020 | 11:00 Редактор: Искра Ангелова
Петима британци се заразиха с коронавирус във Франция, сред тях и дете

Петима британци са диагностицирани с новия коронавирус във Франция. Петима британци, включително дете, бяха заразени след контакт в хижа в Алпите с британски гражданин, пътувал до Сингапур, заяви френският здравен министър Аниес Бюзен, цитирана от британския вестник The Times.

Никой от новозаразените не е в тежко състояние. Така общият брой заразени с вируса във Франция достигна до 11.

Междувременно съпругата на британски турист, която се зарази по време на медения си месец на круизния лайнер "Даямънд Птинцес", заяви, че е в добро настроение и се чувства добре, съобщава "Фокус".

Алън Стийл е един от 64 пътници на круизни кораби, които са с положителни проби за коронавирус. Младоженецът от Улвърхемптън беше преместен в болница като предпазна мярка в петък

Съпругата му Уенди остана със 78 притежатели на британски паспорт на борда на кораба, който е поставен под карантина за срок от две седмици в пристанището на Йокохама близо до Токио. Г-жа Маршал Стийл разговаря със съпруга си по телефона и каза, че той се чувства здрав.

Китай отчете поредното ежедневно увеличение на смъртните случаи, като общият им брой достигна 718, на фона на 34 076 потвърдени случая. Въпреки това, за първи път от началото на епидемията има два последователни дни, в които броят на новите случаи намалява, което предполага, че разпространението на вируса се забавя.

Круизната компания "Роял Карибеан" забрани всички пътници с китайски, хонконгски или на Макао паспорти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК