11 заразени с коронавирус в САЩ, съмнения за първи случай в Хърватия

Китайските борси се сринаха с 9%

03.02.2020 | 12:37 Редактор: Тодор Петров

Първи съмнения за случай на заразен с коронавирус в Хърватия. Пациентът е бил пет дни в болница преди да бъде поставен под карантина. 

В същото време продължава да расте броят на жертвите в Китай - те вече са над 360. Само за 10 дни в Ухан – огнището на заразата, успяха да построят болница с 1000 легла, в която да се настаняват болните от коронавируса. 

От днес лечебното заведение отвори врати. В него работят 1400 медици. До няколко дни ще бъде изградено още едно лечебно заведение. 

А медицински екипи от болница в Хонконг обявиха стачка. Те настояват властите да затворят границата с континентален Китай. Въпреки че железопътния транспорт и фериботните услуги вече са спрени, здравните работници искат още по-строги мерки. В Хонконг са потвърдени 15 случая на заразени с новия коронавирус. 

Разпространението на заразата превърна меката на хазарта Макао в призрачен град. Крупиета, сервитьори и охранители работят с маски. Посетителите в казината са малобройни. А тези, които все пак се осмеляват да излизат навън, преминават на входа на игралните зали през термокамерите. 

Още с отварянето си след дългата почивка около Лунната нова година, китайските борси се сринаха с около 9%. 11 са вече потвърдените случаи на заразени в САЩ. Много авиокомпании отмениха полетите си от и до Китай. 

Вижте още във видеото

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК