Дъщерята на Солеймани нарече Тръмп безумец и се закани на САЩ

Семействата на американските войници ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца, заплаши тя

06.01.2020 | 12:02 Редактор: Тодор Петров
Дъщерята на Солеймани нарече Тръмп безумец и се закани на САЩ

Стотици хиляди се събраха в иранската столица Техеран, за поклонението пред убития от американските специални части генерал Касем Солеймани. Множеството издигна антиамерикански лозунги.Церемонията беше водена от върховния лидер Али Хаменей.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на убития от САЩ генерал Касем Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ". 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми", заяви тя пред насъбралата се тълпа, предава BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

Погребението на Солеймани се излъчва пряко по националната телевизия на Иран. Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала, могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка". 

Дори върховният лидер на Иран - Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал. Президентът Хасан Рухани пък заяви че, американците не осъзнават каква грешка са направили. 

"Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона", заплаши той.

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК