Разкриха самоличността на стрелеца от атаката в Москва

Иззето е голямо количество оръжие от дома на 39-годишния Евгений Манюров

20.12.2019 | 13:08 Редактор: Стефанка Митева

Руски медии разкриха самоличността на стрелеца, който извърши нападение в центъра на Москва снощи. По първоначални данни атаката е дело на 39-годишения Евгений Манюров.

Той е родом от района на Москва. Домът му е бил претърсен и е иззето голямо количество оръжие. 

Агресорът е напуснал работа, след като дълго време е бил служител в няколко охранителни компании едновременно. Това разказва майка му пред руския вестник "Комсомолская правда". Тя споделя още, че синът ѝ често е разговарял с хора от арабски произход. 

Раговорите се водени на английски език и тя не е успяла да разбере от какво естество са били. В профилите си в социалните мрежи Манюров е посочил, че е възпитаник на Руската академия на правосъдието. Той също така е бил любител стрелец. 

Според сайта на московския градски стрелково-спортен клуб мъж със същото име е спечелил медал през ноември. Той е заел трето място в дисциплината "Стрелба с карабина".

Очевидци на атаката разказват, че мъжът е имал голям брой амуниции в себе си и е презареждал постоянно. Нападателят беше ликвидиран малко след началото на стрелбата пред централата на Федералната служба за сигурност в Москва. Властите разглеждат инцидента като терористична атака.

 При стрелбата загина един униформен, а петима души, включително цивилен, бяха ранени.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК