Радева закачи играчка с българска шевица на елхата на "Даунинг стрийт" 10

Президентът и съпругата му са в Лондон за официалната среща на лидерите на НАТО

04.12.2019 | 15:50 Редактор: Ралица Братанова

Продължава официалната среща на лидерите на НАТО. 

Началото на двудневния форум беше поставено с прием в Бъкингамския дворец. Държавните и правителствените ръководители и техните съпруги бяха лично посрещнати от кралицата. 

Българският президент беше в компанията на половинката си Десислава Радева. Първата дама на България Десислава Радева постави играчка с българска шевица на елхата.

Доналд Тръмп и съпругата му Мелания се срещнаха с херцозите на Корнуол Чарлз и Камила на чаша чай. Американската първа дама се открои на събитието. 

Тя се появи с впечатляващо жълто палто. След това лидерите присъстваха на вечерята на Даунинг Стрийт, организирана от премиера Борис Джонсън. 

Алиансът отбелязва 70 години от създаването си с остри противоречия. 

Бъдещето на НАТО, средствата, които държавите-членки отделят за отбрана и борбата с тероризма са само част от темите, които лидерите разглеждат във втория ден от срещата на върха. 

Вноските в алианса на отделните държави обаче вече противопоставиха част от лидерите. Въпреки разногласията те застанаха един до друг за обща снимка заедно с кралица Елизабет Втора. 

Двудневната среща се провежда на фона на протести. Стотици се събраха на площад Трафалгар. Демонстрантите стигнаха и до Бъкингамския дворец, развявайки плакати "Не на расизма, не на Тръмп". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК