Синът на Джордж Буш също взел пари от Ружа Игнатова

Парите за да уреди Буш-младши среща на издирваната от ФБР с китайски предприемач

18.11.2019 | 11:01 Редактор: Стефанка Митева
Синът на Джордж Буш също взел пари от Ружа Игнатова

Синът на президента Джордж Буш-старши – Нийл Буш, е взел $300 000 от BG кралицата на криптовалутата Ружа Игнатова, която е издирвана от ФБР, заради измама за няколко милиарда долара. Това става ясно от показанията на адвокат Марк Скот, който също е обвиняем по делото за $4 млрд.

Според Скот Нийл Буш е взел парите, за да уреди среща на Ружа Игнатова с китайски предприемач, за когото той работел. Китаецът е трябвало да инвестира в криптовалутата на българката "OneCoin".Присъствието на Буш е щяло да гарантира сигурност на сделката.

По-късно Нийл се свързва с агенти на ФБР, които разследват схемата и дава показания, тъй като е бил  член на борда на директорите на китайската компания, която е трябвало да получи $60 млн. от "OneCoin", пише dnes.bg.

Той обяснил, че не очаквал, че сделката е измамна.

Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите сделка с петрол в Мадагаскар.

От сделката Нийл Буш щял да получи 10%, стига собственика на китайската компания да може да продаде криптовалутата.

В края на миналата седмица братът на Ружа - Константин, се призна за виновен в криптовалутната измама на OneCoin и е пледирал виновен по няколко обвинения, сред които пране на пари.

Игнатов беше арестуван на летището в Лос Анджелис през март. На 4 октомври той е сключил извънсъдебно споразумение, оповестено едва на 12 ноември. Срещу него няма да се повдигат повече обвинения за престъпление заради ролята му в OneCoin. Игнатов все още не е осъден, но може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК