Полицейска акция заради "Жокера" в Гърция

Изкарват непълнолетни от прожекциите на филма

22.10.2019 | 22:33 Редактор: Стефанка Митева
Полицейска акция заради

Гръцката общественост изригна в социалните мрежи заради полицейската акция в киносалони, която е имала за цел да изкара всички непълнолетни по време на прожекцията на нашумялата холивудска продукция "Жокера", пише Investor.bg

Случаят предизвика възмущение, като хиляди потребители категорично осъдиха нападението, описвайки го като проява на "фашистка" и "авторитарна държава".

Филмът е оценен като подходящ само за пълнолетни в Гърция, докато в други страни в киносалоните по време на негова прожекция са допускани и лица от 12 до 18-годишна възраст.

Според гръцките медии, двама служители на Министерството на културата поискали от полицията да влезе в киносалоните. Официално министерството заяви, че не е запознато с подобно искане.

Гръцкият министър на културата Лина Мендони даде пресконференция, на която разкритикува действията на служителите, които са се обадили на полицията. Мендони също обвини бившия премиер Алексис Ципрас в "политизиране" на инцидента.

По-късно обаче бе разкрито, че министерството действително е отправило предупреждение преди 20 дни по адрес на кината в цялата страна да не се допускат непълнолетни на прожекциите на "Жокера".

Снимка: Warner Bros

Харесайте страница ни във Facebook ТУК