Туристите се завръщат в Париж след края на протестите на "жълтите жилетки"

Хотелите в града се възстановяват през второто тримесечие на 2019 г.

10.09.2019 | 17:04 Редактор: Ралица Братанова
Туристите се завръщат в Париж след края на протестите на

Хотелите в Париж се възстановяват през второто тримесечие на 2019 г. след колебливото начало на годината, сочат данни на глобалната консултантска компания HVS, цитирани от онлайн изданието World Property Journal.

През 2018 г. хотелите в града са регистрирали ръст на приходите от налична стая с 10,6% на годишна база, но броят на посетителите намаля в края на годината и началото на 2019 г. заради безредиците, причинени от движението на "жълтите жилетки". 

Посещенията и нощувките на клиенти от Близкия изток, Азия и Южна Америка намаляха през първото тримесечие на тази година, което доведе до почти нулев ръст на приходите от налична стая на годишна основа.

През последните месеци обаче хотелите в Париж отбелязват известно възстановяване благодарение отчасти на посетителите, които са пристигнали в града за Световното първенство по футбол за жени и авиационното изложение в Париж на фона на връщането на относителното спокойствие.

"Въпреки че безредиците в Париж накараха посетителите да избягват френската столица, особено чуждестранни гости извън Европа, това беше временно явление и сега виждаме възстановяване както на приходите от налична стая, така и на броя на посетителите и на средните цени на стаите", допълва Дайк Балиозян, старши сътрудник в HVS Лондон.

Според доклада на Market Pulse в Париж има голям брой хотели в строеж, като над 6800 стаи, или 8% от бъдещото предлагане, ще се появят в идните пет години, макар че около половината от новите хотели ще се намират извън центъра на града.

"Общата устойчивост и силни основи на пазара в Париж показват, че може да се очаква трайно подобряване на представянето до края на 2019 г., тъй като септември и октомври по традиция са по-силни месеци за града", уточнява Балиозян.


Харесайте страницата ни във Facebook ТУК