BMW проучва терени за нови заводи

В момента баварския автопроизводител търси подходящ терен за свой завод в Бразилия.

14.05.2011 | 11:27 Редактор: Красимир Лаков
BMW проучва терени за нови заводи

BMW проучва потенциални райони, подходящи за изграждане на нови заводи. От компанията съобщиха, че са решили да построят два нови завода за сглобяване на автомобили в някои от развиващите се пазари.
На годишното общо събрание на акционерите в Мюнхен, председателят на борда на дикторите на BMW Норберт Райтхофер представи план за експанзия на фирмата.
В момента баварския автопроизводител търси подходящ терен за свой завод в Бразилия. В същото време, сега става ясно, че фирмата търси най-подходящото място и за втори завод, който ще бъде в Русия, Индия, Корея или Турция.
Доскоро държавите от БРИК бяха за BMW развиващи се пазари. Сега баварската компания прави малка промяна и определя за ключови пазарите в Бразилия, Русия, Индия, Корея и Турция.
Китай вече има доста развита автомобилна индустрия и очевидно е изпаднала от групата на развиващите се пазари. На общото събрание на акционерите на BMW е било решено да се дадат бонуси на работниците за успешната минала година, като те средно ще получат по 5 840 евро (това е 1.6 пъти от средната месечна заплата). Целта за продажба на над 1.5 милиона автомобила през тази година беше запазена. Толкова висок резултат групата BMW (включваща също Mini и Rolls-Royce), постигна и през 2007 година, преди кризата, когато продаде над един милион и половина автомобили по света.