Само 17 дни до Brexit, а Великобритания е все още без споразумение

Според премиера Борисов Европейският съюз трябва да се подготви за развод без сделка

13.03.2019 | 19:33 Редактор: Иван Берберов
Само 17 дни до Brexit, а Великобритания е все още без споразумение

Поредно тежко поражение за Тереза Мей. Британският парламент отхвърли сделката за Brexit. До официалната дата на развода между Великобритания и Европейския съюз остават само 17 дни. 

Премиерът Бойко Борисов също коментира гласуването в британския парламент. В Twitter той написа, че Европейският съюз трябва да се подготви за Brexit без сделка.

След снощния погром, който претърпя споразумението на Тереза Мей с Брюксел за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза – днес парламентът ще гласува дали разводът между Лондон и Брюксел ще се случи без сделка, но по план – на 29 март.

Второто унизителното отхвърляне на сделката потопи страната още по-дълбоко в политическата криза. Изгледите за излизането от задънената улица са мъгливи, а позициите на Мей са сериозно разклатени. Критиките към нея валят от всички страни.

До окончателната дата за напускане остават броени дни. Последните събития обаче засилиха възможността Великобритания да се отдели от основния си търговски партньор без никакви договорености. Това би причинило хаос във всеки аспект от живота на Острова.

Прогнозите за тазвечерното гласуване, което се очаква да бъде около 21:00 ч. българско време, са, че депутатите ще гласуват против излизане без сделка. Ако това се случи - на 14 март, те ще се изправят пред нов вот –този път дали да отложат Brexit.

Харесайте ни във Facebook ТУК