Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Президентът ще проведе среща и с държавния секретар на Ватикана

26.05.2017 | 16:55 Редактор: Тодор Петров
Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Българската делегация начело с президента Румен Радев е на Аудиенция при папата. Още преди обяд държавният глава имаше среща на 4 очи с папа Франциск. След него, папата прие цялата българската делегация, част от която бяха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева.

Радев подари на папата икона на Светите братя Кирил и Методи, розово масло и книга. Държавният глава също получи дар.

В Рим президентът Радев ще посети светите за българите места: базиликата "Сан Клементе", в която се намира гробът на Свети Кирил, църквата "Св. Павел ала Регола", предоставена за богослужение на българската общност в италианската столица, както и базиликата "Санта Мария Маджоре", където през IX век папа Адриан II благославя българската азбука, българските книги и делото на великите братя Св. Св. Кирил и Методий. 

В българската делегация за посещението в Ватикана участват още и представители на правителството и на Народното събрание като: министърът на културата Боил Банов, заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки, ръководители на образователни и културни институции и представители на българското духовенство.

Вижте кадри от срещата: