България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

''Страстите абитуриентски'' - новият български филм, гарантиращ сериозна доза смях

Събрахме огромен комедиен ансамбъл, каза режисьорът на лентата Мартин Асенов

04.02.2019 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
''Страстите абитуриентски'' - новият български филм, гарантиращ сериозна доза смях

Новият български филм ''Страстите абитуриентски'' събира на едно място персонажи като бивша плеймейтка, автомонтьор женкар, барманка с политически амбиции и корумпиран кмет. Всичко това на тържество за изпращане на абитуриент. Филмът тръгва по кината в средата на април, а след това ще влезе и в училищата. Ще бъде пуснат в интернет на по-късен етап. 

"Събрахме един огромен комедиен ансамбъл. 20 персонажа на едно място е като бомба със закъснител. Преди всичко се опитваме да осмеем несигурностите на българина. Винаги се опитва да избива комплекси по елементарен начин. Представете си един панаир на суетата, където всички образи се правят на кралете и кралиците на бала", сподели режисьорът на лентата Мартин Асенов пред Bulgaria ON AIR.

Целият филм се развива в рамките на една вечер, а основната цел на екипа е да забавлява хората и да ги събира на едно място. А най-много ще се смеят онези, които се припознаят в героите.

Актьорът Венелин Филипов влиза в ролята на психопат във филма. По думите му в "България сутрин" българите се разсмиват трудно, а най-много обичат шегите с органите на реда и с изневерите.

Създателите на ''Страстите абитуриентски'' срещат проблеми с финансирането му. Три месеца са били необходими на екипа, за да намери спонсори за филма.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК