България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хасан Азис: 260 общини не могат да си позволят отпадане на винетките

Приоритет за ДПС в момента са европейските избори, заяви кметът на Кърджали

08.01.2019 | 09:36 Редактор: Тодор Петров
Хасан Азис: 260 общини не могат да си позволят отпадане на винетките

На 2 януари стана ясно, че няма да ни е необходима винетка за Северната скоростна тангента в София. Премиерът Борисов обяви, че общините в страната могат да поискат освобождаване от винетна такса за пътищата си. Те обаче трябва да поемат ангажимента да поддържат съответните пътни участъци.

"Кметът на Варна поиска същото да се случи с част от Републиканската пътна мрежа, която води до гробищата. Същото поиска и кметът на Пловдив за пътя до Асеновград. Започна лавинообразна реакция. Не всички общини могат да се възползват от тази възможност. 260 общини в страната не могат да си го позволят", коментира кметът на Кърджали Хасан Азис.

В контекста на предстоящите евроизбори и изборите за местна власт Хасан Азис каза, че сега е време на решения, които да се харесват повече на гражданите, а не на ясно определени държавнически решения.

"Приоритет за нас в момента са европейските избори. Поставили сме си много ясната задача да запазим политическата позииця, която имаме в момента в Европейския парламент - 4 плюс", подчерта зам.-председателят на ДПС.

Хасан Азис посочи още, че в ДПС върви процес на организационно заздравяване, докато в конкурентната ДОСТ е започнал "листопад". 

Вратата е отворена за всички, подчерта той, запитан конкретно за Лютви Местан.

Гледайте видеото с целия разговор.