Общините могат да поискат освобождаване на пътищата си от винетна такса

Ако данъкът отпадне, то те трябва да гарантират поддръжката на отсечките

04.01.2019 | 12:55 Редактор: Иван Берберов
Общините могат да поискат освобождаване на пътищата си от винетна такса

Всяка община, която поиска нейни пътища от републиканската мрежа да са без винетки, вече може да го направи. За това се договориха премиерът Бойко Борисов и представители на Националното сдружение на общините. 

За да поискат подобно освобождаване общините трябва да поемат ангажимента да поддържат съответните пътни участъци. След напрежението от решението за софийската скоростна тангента, други общини поискаха освобождаване от винетни такси - Пловдив и Варна. 

Премиерът Бойко Борисов се извини за хаоса от последните няколко дни с въвеждането на системата за електронни винетки. Той обеща до няколко дни те да могат да се продават и през банкоматите. Остава неясно дали обявеният вчера гратисен период за винетки до 15 януари все още остава валиден. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 5 години
Реално не трябва да има проблем по тази тема.За защита на обществени интереси е необходимо съответната община и АПИ и Националното тол управление да изчислят сумата от винетките за съответния участък и след това общината да заплати тази сума на АПИ и Националното тол управление. Сигнализирай за неуместен коментар