България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Дни на предизвикателствата" - Фестивал за екстремни спортове и туризъм

Събитието ще се проведе от 3 до 5 декември в УАСГ

23.11.2018 | 10:12 Редактор: Ралица Братанова

Четиринадесето поредно издание на "Дни на предизвикателствата" - фестивал за екстремни спортове и туризъм, ще се проведе от 3 до 5 декември в голямата зала на УАСГ. Организаторите обещават смислени и интересни занимания.

"Идеята е да събираме хора и да създаваме енергия, да се усетят като общност, която мечтае и вижда един път и предизвикателствата, които ни карат да изпитваме нашите граници. Това е много важно", сподели в "България сутрин" председателят на Асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

Илияна Стоилова, която тази година мина с уиндсърф разстоянието от Дуранкулак до Резово, определи събитието като празник и хора, които те вдъхновяват. 

"Посланието, което искахме да отправим е, че трябва да опазваме околната си среда, че имаме прекрасно море, което има нужда от внимание и е площадка за игра на всички", обясни спортистката пред Bulgaria ON AIR.

В събитието ще вземе участие и ултрамаратонецът Красимир Георгиев. По неговите думи чрез такива инициативи се насочва вниманието на хората към хубавите неща. Той сподели, че любопитството и приключенството е това, което го води напред.

"Голям проблем е, че образователната система не знае как да въведе децата в природата и ние трябва да им дадем възможност да усетят себе си и да развият талантите си и това става чрез предизвикателствата, заяви Любомир Попйорданов.

Гледайте видеото с целия разговор.