България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Театрите обличат нощните си одежди и отварят вратите на 17 ноември

Мащабният сценичен форум ще се проведе едновременно в 15 български градове и 11 европейски държави

25.10.2018 | 10:30 Редактор: Иван Берберов
Театрите обличат нощните си одежди и отварят вратите на 17 ноември

Великият художник Винсент ван Гог твърди, че често нощта е много по-будна и пищно обагрена от деня. Това е гарантирано на 17 ноември, когато едновременно в повече от 15 български градове и 11 европейски държави ще се проведе "Нощта на театрите". 

Тази годинa мащабният сценичен форум превзема и дигиталното пространство, а посланиците на събитието ще застанат очи в очи със зрители и почитатели. 

"Благодарим за интересната визия на събитието, която бе изградена с подкрепата на една рекламна агенция. Театрите по градовете се отварят за хората в тази нощ. Хората наистина проявяват любопитство. Винаги в нощта на театрите се опитваме да сближаваме границата между актьори и публика. Хората в дигиталното пространство ще имат възможност да бъдат с любимите си актьори", поясни един от организаторите на "Нощта на театрите" Катерина Миланова. 

В студиото на "България сутрин" тя отбеляза, че "Нощта на театрите" ще бъде особено застъпена във Варна с много предизвикателства към публиката. 

"Опитахме се да запознаем зрителя с това, което виждат нашите очи. За тази цел снимахме с POV камери. Това са устройства с обективна гледна точка. Голям плюс е, че имаме възможност да общуваме с хора от разнообразни сфери на културата. Театър има не само извън София, има го и извън театъра. Той не е някаква сграда, не е конкретна институция. Той не е само за забавления – често има какво да каже на обществото", посочи актьорът Дарин Ангелов пред Bulgaria ON AIR.