България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

НФСБ се разграничава от Сидеров: Залива ни с помия, твърди патриот

Телевизионните съобщения по телевизия "Алфа" са долни лъжи, категоричен е депутатът Георги Колев

18.10.2018 | 09:05 Редактор: Иван Берберов
НФСБ се разграничава от Сидеров: Залива ни с помия, твърди патриот

Бурни дни за малката коалиция в управлението на страната. Точно ден, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви в телевизионно предаване, че е рано за разпад на "Обединените патриоти", от партията се обърнаха на 180 градуса.

Патриотичната партия сне доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров, след острите му нападки от екрана на партийната телевизия "Алфа".  Ще закърпят ли и този път зеещите дупки помежду си? 

"Телевизионните съобщения по телевизия "Алфа" са долни лъжи. Ние спазваме политическите решения на коалицията. От тази телевизия показват насочени лъжи към Валери Симеонов. Очернени сме, не сме очаквали такава обида", отбеляза депутатът от НФСБ Георги Колев в "България сутрин". 

"Считаме от 17.10.18, народните представители, ние – обидените, ние – предадените, представители на НФСБ, снемаме доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Считаме от 17.10.18, народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров, в страната и чужбина, по някакъв начин не следва да се обвързва с политическа партия НФСБ", заяви народният представител.  

Лозунгът на малката коалиция е "България над всичко". Според Колев партията трудно ще застане зад тези думи, ако основателят на коалицията напада с лъжи свой партньор. 

"Правим всичко възможно да постигнем икономическите показатели, които обещахме на нашите избиратели. Причината за разпрата е желанието на Сидеров да бъде водач на листата на "Патриотите" на предстоящите избори за Европейски парламент. Това е заливане с помия и рекет! Ние ще отстояваме позицията, която сме заели", подчерта гостът в Bulgaria ON AIR.