Телевизия "Алфа" спря, на екрана пише: "Питайте правителството защо"

Напрежението сред "Обединените патриоти" отново се покачва

16.10.2018 | 19:02 Редактор: Василена Василева
Телевизия

Напрежението сред "Обединените патриоти" отново се покачва. Дали обаче то ще постави на изпитание управлението, все още не е ясно. 

Коалицията ГЕРБ - "Обединени патриоти" не са провеждали съвет вече повече от седмица. На този фон - телевизията на една от партиите-партньори спря.

От понеделник вечер телевизията на "Атака" не излъчва. От партията на Волен Сидеров не дадоха подробности, но на канала е изписано послание, което насочва зрителите да потърсят отговорност за спирането му от правителството. 

Вицепремиерът Красимир Каракачнов обясни, че само Съвета за електронни медии има такива правомощия. А те от своя страна пък обясниха, че ще изпратят запитване до ръковдстото на медията и вероятно ще наложат санкции за това, че не изпълняват ангажиментите си по лиценз. 

Напрежението между трите формации в по-малкия партньор в управлението расте. Волен Сидеров настоя Каракачанов и Валери Симеонов да се включват в консервативно обединение с Николай Бареков за предстяощите евроизбори. 

От друга страна лидерът на "Атака" настоява управляващата колиция да направи реформа в МВР, като дори предложи новият главен секретар да е доскорошният съветник в "Атака" и бивш опеативен ръководител на министерството Светлозар Лазаров. 

Сидеров дори поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов. Причината - пътен инцидент със съпругата му и судански гражданин в София. 

Засега по-големият партньор в управлението не коментира решението на Сидеров да спре канала си.