След спирането на "Алфа": НФСБ свали доверието си от Сидеров

В петък парламентът ще разгледа внесения от БСП вот на недоверие на тема "Здравеопазване"

17.10.2018 | 13:15 Редактор: Иван Берберов
След спирането на

Раздор в редиците на не чак толкова обединените "Обединени патриоти". Остраняват Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Защо "Националният фронт за спасение на България" свали доверието си от него и ще разклати ли това управлението?

"Обединените патриоти" наброяват 27 народни представители. Ако се стигне до сериозен конфликт между тях – това определено ще разклати управляващото мнозинство, предаде Гергана Венкова. 

Скандалът между Валери Симеонов и Волен Сидеров идва след спирането на телевизия "Алфа". В понеделник и вторник медията не излъчваше. 

Днес телевизията е възобновила излъчването си, но във времето, в което не предаваше на екрана бяха изписани съобщения, които първо насочваха вината за спирането на телевизията към правителството, а след това и директно към Валери Симеонов и Цветан Цветанов. 

Днес Цветан Цветанов коментира раздора в "Обединените патриоти". Нито един депутат от "Атака" не бе в парламента. 

Предстои още едно изпитание за управляващата коалиция в следващите дни. В петък ще бъде разгледан внесеният от БСП вот на недоверие на тема здравеопазване. ДПС заявиха, че ще го подкрепят, но със свои мотиви. 

Междувременно президентът Румен Радев наложи вето върху пореден закон на управляващите, а именно закона за държавната собственост.