България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За и против Иванчева: Фалшиви обвинения или ясен случай?

Арх. Димитър Димитров каза, че ако съдът е независим, трябва да пусне кмета на "Младост"

26.04.2018 | 09:09 Редактор: Ивайло Николов
За и против Иванчева: Фалшиви обвинения или ясен случай?

Архитект Димитър Димитров се обяви в защита на хванатата с подкуп Десислава Иванчева, кмет на столичния район "Младост". Според него обвиненията срещу нея и другата задържана жена са фалшиви.

"Молбата ми е към този съд, ако наистина е независим съд, незабавно трябва да освободи тези кметици", каза арх, Димитров в студиото на "България сутрин".

Журналистът Явор Дачков пък е на мнение, че твърдението и внушението за сложна организирана постановка и схема от страна на държавата, в това число прокурори, полицаи, съдии, политици, с подхвърляне на пари в колата и че всичко е, за да унищожат районния кмет, е налудничаво и несериозно.

"Има предположения и факти. Фактите са, че тя е хваната със 70 хиляди евро подкуп", каза Дачков пред Bulgaria ON AIR.

Днес от 10 часа съдът ще гледа мярката за неотклонение на Десислава Иванчева, а пред сградата вече се събират хора в подкрепа на задържаните жени.

Петър Кърджилов, ПР на община "Младост" попита къде е решението от съдия да се бележи основното веществено доказателство? По думите това значи, че разследващите не са убедили съдията, че има нужда от такава акция.

"Те нямат доказателства по основното обвинение, което е в искане на подкуп", каза Кърджилов в ефира на "България сутрин".

Татяна Христова, която е от сдружение "За зелен Младост", заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че цялата схема е скалъпен сценарии, срещу кмета, който защитава гражданите и се опита да спре всички корупционни схеми, които от години се практикуват в община "Младост".

"Истината ще излезе на яве и ще възтържествува", категорична беше тя.

Вижте видеото с цялата дискусия!